Erdal çoook çoook beğendi. Sunum ve fotoğraf rezalet biliyorum, iki bacaksız mutfakta bağırırken ancak bu kadar olabilid:)
Gelelim tarife
Beşamel sos malzemesi:
- 3-4 patlıcan
- 3 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
- 2 diş sarımsak,doğranmış
- 1 çorba kaşığı un
- tuz
- karabiber
- Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra bir poşete doldurun böylece daha kolay soyuluyor.
- Un ve tereyağını kavurun.
- Sütü azar azar yedirin.
- Tuzu ekleyin.
- Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
- Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.
- Etleri(tercihen kuzu eti) tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.
- Sarımsakları ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- Etleri bir borcama koyun. Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.
1 yorum:
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
Çay Kazanı
Yorum Gönder