Bir kaç ay önceydi komşu kızımız Başak elinde limonlu muhteşem bir kek ile kapımızı çaldı. Pandispanya gibi ama limon kokulu ve lezzetli keke kızımla bayıldık.
Hatice Teyze'den gidip tarifini istedik ve ilk uyguladığımızda sabırsızlanıp sıcakken çevirdik ufalandığı için fotoğraf çekemedik. Bu sefer kalıptan çıkarmadan fotoğrafladık, tarifi paylaşalım istedik:)
4 yumurta
1 sb şeker
1 limon kabuğu rendesi
1'2 sb sıvıyağ
1/2 limon suyu
200 gr buğday nişastası
1 pk kabartma tozu
Hazırlanışı:
şeker ve yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır. Limon suyu ve kabuğu sıvıyağ konulur bundan sonrası ahşap kaşıkla çırpılır. En son nişasta ve kabartma tozu eklenerek cıvık bir hamur yağlanmış kek kalıbında
170 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk da pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder