Gelelim tarife:
MALZEMELER:
- 750 gr kadayıf
- 3,5 sb toz şeker
- 3,5 sb su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- yarım limon kabuğu
- 1 adet karanfil
- Ceviz
- 125 gr tereyağı-125 gr sıvıyağ
- Şeker ve su bir tencereye alınıp kaynatılır.
- Kaynayan karışıma limon suyu ve karanfil atılır. Suyu sıkılmış limon da içine atılır.
- Ilımaya bırakılır ve kadayıfın hazırlanışına geçilir...
- Kadayıf genişçe bir fırın tepsisine alınır. Teller birbirinden ayrılarak açılır. Düğümler çözülür ve uzun kadayıf taneleri kırılır. Böylece piştikten sonra dilimlenmesi kolay olur.
- Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ kadayıfa dökülerek harmanlanır.
- Tepsiye bastırılarak yerleştirilir ve üstüne başka bir tepsi ile basılır.
- 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
- İki sıra döşenerek arasına ceviz serilebilir ancak biz üzerinde servisi tercih ettik.
- Fırından çıkan kadayıfın en kızgın hali geçmesi için 2-3 dk bekletilir ve sonra önceden hazırlanmış şerbet üzerine gezdirilir. Soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.
NOT: -Her 100 Gram kadayıf için 50 Gram tereyağı konulacak
-Şerbet içinse her 200 Gram kadayıf için 1 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker konulacak.
(başka bir deyişle her 100 Gram kadayıf için 1/2 su bardağı su ve 1/2 su bardağı şeker konulacak)
Siz bu tarifi uygulayın ve sonra gelen iltifatların keyfini çıkarın, afiyet olsun...
NOT: -Her 100 Gram kadayıf için 50 Gram tereyağı konulacak
-Şerbet içinse her 200 Gram kadayıf için 1 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker konulacak.
(başka bir deyişle her 100 Gram kadayıf için 1/2 su bardağı su ve 1/2 su bardağı şeker konulacak)
Siz bu tarifi uygulayın ve sonra gelen iltifatların keyfini çıkarın, afiyet olsun...
demişti bir blogger... Teşekkürler oran için
1 yorum:
Ellerinize saglik :)
Yorum Gönder