28 Ağustos 2014 Perşembe

Hünkar Beğendi

Yemek dünyası fenomeni portakalağacı Hatice'den çok şey öğrendim. Tadıp bekarken anneminde yaptığı bu yemeği onda da görünce dayanamadım... 
Erdal  çoook çoook beğendi.  Sunum ve fotoğraf rezalet biliyorum, iki bacaksız mutfakta bağırırken ancak bu kadar olabilid:)

Gelelim tarife

Beşamel sos malzemesi:

  • 3-4 patlıcan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Et malzemesi:
  • 1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
  • 2 diş sarımsak,doğranmış
  • 1 çorba kaşığı un
  • tuz
  • karabiber
HAZIRLANIŞI:
  • Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra  bir poşete doldurun böylece daha kolay soyuluyor.
  • Un ve tereyağını kavurun.
  •  Sütü azar azar yedirin.
  • Tuzu ekleyin.
  •  Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
  • Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.
  • Etleri(tercihen kuzu eti) tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.
  •  Sarımsakları  ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Etleri bir borcama koyun. Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin. 
Afiyet Olsun.......

1 yorum:

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
Çay Kazanı