Betül'ün gül böreği meşhur diye bilinir:) Hakkaten de en sık yaptığım börek oldu gitti:) Ispanaklı, patatesli, peynirli ve de halkanın son zinciri patlıcanlı:) Bloglarda patlıcanın gözlemesini görüyordum böreğine bir bakayım dedim. Aradim taradim okuduğum tariflerden kafama göre bir tarif çıkardım. Dondurucuda bulunan iki paket köz patlıcanımdan birini misafirlerime yapmaya karar verdim:) Yumuşacık süper bir börek oldu. Patlıcanı severlere şiddetle tavsiye ederim...
İşte patlıcanlı börek...
MALZEMELER:
- yarım kg yufka (3 adet)
- 1 paket közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan karışımı
- 4-5 adet taze acı yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet iri soğan
- tuz
- zeytinyağı
- 1 sb süt
- yarım sb sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Soğanı minik minik doğruyoruz
- Biberleri de minik minik doğruyoruz
- 2 malzemeyi sıvıyağda güzelce kavuruyoruz.
- Soğanlar ölüp biberler solunca domatesleri bırakıp suyunu çekene kadar ocakta tutuyoruz.
- Tuzunu da atınca çözülmüş patlıcanı üzerine ekleyerek iyce özleştiriyoruz.
Bu aşamada iç harcımız tamam. Bu haliyle bile süper bir salata olarak sunulabilir ama biz börek aşamasına geçiyoruz...
- Börek içimiz hazır.
- Yufkayı da bir daireyi önce 2ye sonra her bir yarım daireyi 3 e bölerek 6 pizza dilimi elde ediyoruz.
- Pizza dilimlerini üst üste koyarak (6X3=18 adet) iç harcından koyup şekildeki gibi sarıyoruz...
- 180 derecede 30-45 dk arası iyce pişene kadar tutuyoruz.
- Veee tabiki sıcak servis yapıyoruz:)
Afiyet olsun
2 yorum:
Patlıcanlı böreğe bayıldım havuç rüyası ise tek kelime ile muhteşem.Bloğunuzda izleyici kısmı yokmu göremedim.Sevgiler
Çok güzel görünüyor börekler ellerine sağlık.
Hoşçakal...
Yorum Gönder