8 Mart 2010 Pazartesi

Patlıcanlı Börek


Betül'ün gül böreği meşhur diye bilinir:) Hakkaten de en sık yaptığım börek oldu gitti:) Ispanaklı, patatesli, peynirli ve de halkanın son zinciri patlıcanlı:) Bloglarda patlıcanın gözlemesini görüyordum böreğine bir bakayım dedim. Aradim taradim okuduğum tariflerden kafama göre bir tarif çıkardım. Dondurucuda bulunan iki paket köz patlıcanımdan birini misafirlerime yapmaya karar verdim:) Yumuşacık süper bir börek oldu. Patlıcanı severlere şiddetle tavsiye ederim...
İşte patlıcanlı börek...

MALZEMELER:

  • yarım kg yufka (3 adet)
  • 1 paket közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan karışımı
  • 4-5 adet taze acı yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet iri soğan
  • tuz
  • zeytinyağı
Harcı için:
  • 1 sb süt
  • yarım sb sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

  • Soğanı minik minik doğruyoruz
  • Biberleri de minik minik doğruyoruz
  • 2 malzemeyi sıvıyağda güzelce kavuruyoruz.
  • Soğanlar ölüp biberler solunca domatesleri bırakıp suyunu çekene kadar ocakta tutuyoruz.
  • Tuzunu da atınca çözülmüş patlıcanı üzerine ekleyerek iyce özleştiriyoruz.

Bu aşamada iç harcımız tamam. Bu haliyle bile süper bir salata olarak sunulabilir ama biz börek aşamasına geçiyoruz...

  • Börek içimiz hazır.
  • Yufkayı da bir daireyi önce 2ye sonra her bir yarım daireyi 3 e bölerek 6 pizza dilimi elde ediyoruz.
  • Pizza dilimlerini üst üste koyarak (6X3=18 adet) iç harcından koyup şekildeki gibi sarıyoruz...
  • 180 derecede 30-45 dk arası iyce pişene kadar tutuyoruz.
  • Veee tabiki sıcak servis yapıyoruz:)

Afiyet olsun

2 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Patlıcanlı böreğe bayıldım havuç rüyası ise tek kelime ile muhteşem.Bloğunuzda izleyici kısmı yokmu göremedim.Sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

Çok güzel görünüyor börekler ellerine sağlık.
Hoşçakal...