24 Ocak 2010 Pazar

Haftasonu 5 çayı...



Yeni aldığımız eve hayırlı olsun demek için gelen misafirlerimiz devam ediyor. Geçen haftaiçinde eşimin teyzesi haber verdi. Sağolsunlar bize gelmek istemişler. Bizde eşimin ablalarına annesine abisinin eşine haber ettik. Kalabalık yoğun hoşsohbet güzel bir gün oldu...
Misafirlerimiz: Eşimin ablasi ve kızı, en büyük ablası, annesi, teyzesi ve 2 kızı, eşimin abisinin eşi ve 2 kızı birde annem vardi. İkramlari cuma akşamından hazırladım. Cumartesi sabahı temizliği yaptık sonra dışarı çıktım akapunktur randevum vardi. 14:30da eve geldim. 15:00 de sözleştiğimiz gibi misafirler geldi. Kısırı annem, mercimekliyide eşimin büyük ablası yapmışlar. İkisi aynı masada garip gelebilir ama ben yapmadim :) Mercimekli yapacaktım ama yetiştiremeyeceğim için vazgeçmiştim.


Tipi pek beğenilmeyen ama tadina doyulamayan yuvarlak kunta kinte. (Canım arkadaşım Zahide'nin annesi Rabiye teyzemden aldığım bir tarif)


Annemin kısırı...


Sodalı peynirli maydonozlu börek...


Yerli tiramissu. (Hale ablanın tarifi)...


Ton balıklı salata...


Mercimek köftesi (eşimin ablasının)


Pancarla karıştırdığım pembe turşum...


Kabak salatası...

4 yorum:

Aybike dedi ki...

Hızına da yetişilmiyor Betül yani maşallah. Ellerine sağlık döktürmüşsün yine :)

Betül dedi ki...

sağol canım sorma ya ben bu haftasonlarından hiçbirşey anlamiyorum öyle hızlı geçiyorlarki :( Sofra çeşitliydi evet ama sağolsun görümcem ve annem yapmışlardı iki çeşit onlara ait:)

ebrulitatlar dedi ki...

Betül'cüm maşallah ne güzel bir masa böyle. Ellerinize sağlık.
Canım, tatlıya özelliğini veren badem aslında. Ben koymadan denemedim ama öylede olur sanırım. O zaman hind. cevizi ve vanilya aromalı olur. Denemekte fayda var.
Sevgiler canım, işlerinde kolaylıklar..

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Harika bir masa ve bir o kadar da güzel lezzetler ikram edilmis, kim konuk olmak istemez ki???

Ayrica, yeni evinizde de Allah güle güle oturmayi nasip etsin diyorum.

Sevgilerimle