22 Şubat 2009 Pazar

Havuçlu Tarçınlın Üzümlü kek ama içinde neden ceviz yok:)



Ay ben bu kekimi ne zaman yapsam çok kaçırıyorum sonra vicdan azabı çekiyorum....

MALZEMELER :
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
  • Kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçınAldığı kadar un
HAZIRLANIŞI :
  • Toz şeker ve yumurtaları beyazlayana kadar çırptıkdan sonra diğer malzemeler içine boşaltılır.
  • Un elenir karıştırılır en sonra kabartma tozu bırakılır.
  • Kabartma tozunu da karıştırdıkdan sonra hiç bekletilmeden sıcak fırına verilir.
  • 175 derecede 90-45 dk arası pişirilir.

Aslinda çok da özel değil ama 2 tane püf noktası var. Kabartma Tozunu en sona bırakıp, karışıma kabartma tozunu döktükten sonra karışımı fazla çırpmamak Ununu eleyerek karışıma koymak.

1 yorum:

Özlem dedi ki...

Betül' cüğüm ellerine sağlık. Sıcacık bir çayla ne güzel gider şimdi bu kek :)

Görüşmek üzere, sevgiler.