Ay ben bu kekimi ne zaman yapsam çok kaçırıyorum sonra vicdan azabı çekiyorum....
MALZEMELER :
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- Kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçınAldığı kadar un
- Toz şeker ve yumurtaları beyazlayana kadar çırptıkdan sonra diğer malzemeler içine boşaltılır.
- Un elenir karıştırılır en sonra kabartma tozu bırakılır.
- Kabartma tozunu da karıştırdıkdan sonra hiç bekletilmeden sıcak fırına verilir.
- 175 derecede 90-45 dk arası pişirilir.
Aslinda çok da özel değil ama 2 tane püf noktası var. Kabartma Tozunu en sona bırakıp, karışıma kabartma tozunu döktükten sonra karışımı fazla çırpmamak Ununu eleyerek karışıma koymak.
1 yorum:
Betül' cüğüm ellerine sağlık. Sıcacık bir çayla ne güzel gider şimdi bu kek :)
Görüşmek üzere, sevgiler.
Yorum Gönder