8 Temmuz 2008 Salı

FIRIN PATLICAN




Diyet yapıyoruz sağlıklı besleniyoruz :) Bol sebze, meyve çok az yağ. Hamur tatlı yok :) Geçenlerde eşimin markette görerek çok beğenip aldığı patlıcanları böyle değerlendirdik. İnce ince kestik. Tepsiye döşedik. Arasına kıyma serdik üzerine bir kat daha patlıcan serdik. Sonra bol domates, bol sarımsak biber serdik. Tuzunu üzerine gezdirip, bir iki yemek kaşığı zeytinyağı gezdirerek 200 derece fırında alüminyum folye ile kaplayarak 45-50 dk pişirdik....

Afiyet olsun bize :)

9 yorum:

yosunbuka dedi ki...

merhaba..çok hafif olmuştur.peki patlıcanları tuzlu suda bekletmemize gerek yok mu acaba?yoksa çok daha süpper olur:)

Fatma Betül dedi ki...

Evet tuzlu suda süper olur ama bizim o kadar vaktimiz yoktu ki...

yosunbuka dedi ki...

canım bekletmeden oluyorsa süper olur demek istemiştim:)

Fatma Betül dedi ki...

ım bilmem işte kafamıza göre takıldık :) Çok ilginç ve hoş bir adın var yosunbuka...

Melek* dedi ki...

oo enfes gözüküyor ellerine sağlık

ebrulitatlar dedi ki...

Betül'cüm pratik bir yemek olmuş. Ellerinize sağlık. Sevgiler, selamlar..

diyalogyemekleri dedi ki...

offf diyet yapmak lazım...ama hiç canım istemiyor..iyi başarmıssın sen..slmlar cnm

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Diyet mi yapıyorsun, Allah yardımcın olsun. Umarım istediğin ideal kilona kavuşursun. Bu arada kabak sonrası yaptığın fırın patlıcanda çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

Zeynep dedi ki...

nefis görünüyor,ellerine sağlık...
afiyet olsun bencede size:)))
sevgiler