8 Temmuz 2008 Salı

FIRINDA KABAK KIZARTMA



Once sevgili portakalağacında ardından da yeşilkivide gördüm bu güzel yemeği. Evde de bekleyen iki adet kabağım olunca diyet yemeği olarak bunu yapmalıyım dedim :)
Fırında yapılıyor ama kızartma tadından hiç bir farkı yok....
İşte tarifi:
  • Kabakları bir parmak kalınlığında doğrayıp bir kapda zeytinyağı ve tuz ile karıştırıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz borcam tepsisine dizip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Bu sırada yoğurdumuzu özleyerek dereotu ve tuz ile karıştırıyoruz.
NOT: Benim dereotum kalmamıştı ben maydonozlu yaptım. Çok güzel olmadı ancak şu sıralar vucudumdaki iltihap nedeniyle sıkça maydonoz tüketmem gerektiği için böyle bir tercihte bulundum...

Hiç yorum yok: