Immmm çok mu çok sevdiğim ekşili köfte için portakalağacında rastladığım bir tarifi denemek istedim. Birde Hatice'nin annesinin tavsiyesi üzerine denemelyim dedim:).Uzun zamandır pek yeni tarif denemeyip üzerine de fotoğraf makinamın şarjlı pilleri gidince fotoğraf da çekemez oldum, bloguma da tarif ekleyemez oldum. Uzun bir aradan sonra merhaba...
MALZEMELER:
1. köfte harcı:
- 500g kıyma
- 1 çay bardağından biraz az pirinç
- 1 yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
- 1 tatlı kaşığı karbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı maydanoz, doğranmış (benim maydonozum yoktu, taze nane kullandım :) )
3. terbiyesi:
- 2 yumurtanın sarısı (beyazlarını köftenin içine karıştırdım)
- 1 limonun suyu (limonun çekirdeklerini kaçırmayalım:) )
HAZIRLANIŞI:
- Harç için belirtilen malzemeleri iyice yoğurup köfte hamurunu elde edin. bu hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları un + maydanoz serpilmiş tepsiye dizin.
- Bir tencereye 1,5 litre kaynamış su ve tuz koyun. köfteleri suya ilave edip pirinçler uzayana kadar -yaklaşık 15 dakika- pişirin.
terbiyesinin hazırlanması:
- 2 yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu tel ile iyice çırpın.
- Yumurtalı limonlu karışıma azar azar köftenin suyundan iki kepçe -çırpmaya devam ederek- ilave edin.
- Bu terbiyeyi köftelere karıştırarak ekleyin. bir iki taşım kaynatıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder