Tarifini aslinda daha öncede vermiştim ancak tekrar vereyim dedim. Pazartesi günü işyerine getirdim pastane tarti gibi olmuş denilerek herkesden tam not aldim :)İşte elmali tartimin tarifi: NOT: çay bardağı olarak ajda bardak kullandım.
Hamuru için:
- 150 gr margarin (oda sıcaklığında katı halde)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
İçi için:
- 4 adet orta boy elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1,5 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
- pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle elmaları rendeleyelim, toz şekeri ilave edip orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
- Ceviz kırıklarını ve tarçını ilave edip çok azda onunla karıştıralım.
- Margarin(katı oda sıcaklığında), sıvıyağ, yoğurt, toz şeker ve karbonatı ilave edip aldığı kadar un ilave ederek yoğuralım.
- Hamuru 10 dakika dinlendirelim.
- Dinlenmiş hamuru avucumuzun içinde açtığınız el ayası kadar hamurları tart kalıplarının içine yerleştirip içini soğutulmuş harç ile doldurarak üzerine çubuklarını yuvarlıyoruz
20 adet çıkıyor. - 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 25-30 dk kadar
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder