Cumartesi tüm günü eşimin diş randevusu olunca bende onunla birlikte kızılaya indim. O mağaza senin bu mağaza benim gezdim :) Kadife bir pantolon aldım kendime bir de lila renklerinde bir hırka aldım. Sonra akşamleyin balık yapalım dedim eşime. Dönerken de bir kilo hamsi alıp döndük eve. Hamsini kilosu düşmüş 2,5- 3 milyona. Ben biraz büyüğünü 3,5 milyona aldim. (Tembel Betül ayıklamaya üşendi işte) Annemleri de davet edelim dedik, kayınvalidemleri de. Baktık 1 kilo balık az gelecek 3 adet de alabalık aldık. Alabalık hiç güzel olmadı çünkü taze değildi sanırım. Ama hamsiye herkes bayıldı. Kayınvalidemler misafirleri olduğu için gelemediler bi tek annem geldi. Kardeşim teyzemlerde kalmış o gelemedi. Babamı aradım babaannemdeymiş ama balık olduğunu duyunca hemen kızının davetini kabul etti :)
Gelelim hamsimizin tarifine:
MALZEMELER:- 1 kilo hamsi
- 1 çay bardağı (biraz fazla da olabilir) mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Hamsilerin kafası koparılır içi temizlenir, yıkanır. (Kılçıklarını çıkarmadım)
- Sonra bir tabağa mısır unu alınarak hamsiler mısır ununa bulanır.
- Kızgın teflon tavada tabanı hafif yağlanrak fotoğraftaki gibi kuyrukları ortaya gelecek şekilde daire biçiminde dizilir.
- Bir tarafı pişince üzerine aynı boyutta başka bir tabak kapatılarak ters çevrilir
- Tava tekrar yağlanır ve hamsi üzerine kızarmayan tarafı alta gelecek biçimde kaydırılır.
- ve arkası da pişirilir.
- 1 kilo hamsiden 2 tava çıktı. Yanına boll roka ve salatayla muhteşem oldu....
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder