MALZEMELER:
- 300 gram kıyma (diyet için yağsız)
- 3 adet patlican (ince uzun)
- karabiber
- tuz
- domates, yeşil biber
- Patlıcanların başını kesip soymadan 2 parmak kalınlığında doğruyoruz. Uzun patlıcanlar yaklaşık 5-6 parça oluyor.
- Tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz.
- Kıymayı tuz, karabiber (ben biraz bayat ekmek içi koydum ama asıl tarifinde yok) ile ovup yuvarlak köfteler yapıyoruz.
- Kapaklı bir borcama bir patlıcan bir köfte olacak şekilde diziyoruz.
- Üzerine 3/4 su bardağı kadar su gezdirerek kapağını kapatıp 150 derece fırına veriyoruz.
- 45-50 dk pişiyor.
- Pişmeye yakın üzerine domates biber döşenebilir ancak ben döşemedim.
- Fırını kapattıktan sonra da yemeği fırından çıkarmıyoruz. Fırın soğuyana kadar içeride duruyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder