Çerkez tavuğu yapmak niyetiyle aldığımız tüm tavuk buzlukta durup duruyordu. Pazartesi günü tüm gün evde olunca tavuğun çözülme ve pişme süresi için vakit vardı.
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 1 tüm tavuk
- 3 adet patates
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- kekik, zeytinyağı, bir tutam tuz
- Düdüklü tencereye tavuğu koyup üzerini geçecek kadar su koyuyoruz.
- Kaynadıktan sonra üzerine tuz atıp düdüklüyü kapatıyoruz.
- 3 adet patatesi soyup dilimleyip (ne kadar ince olursa fırında o kadar kolay pişiyor)
- Patatesleri zeytinyağı, tuz ve kekikle ovup, alümünyum serili tepsiye seriyoruz.
- 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Patatesler pişerken tavuk haşlanmış oluyor onu alıyoruz.
- Salça, yoğurt ve yarım çay bardağı su, pul biberle karıştırıyoruz.
- Haşlanmış tavuğun üzerine salçalı karışımı fırça ile sürüyoruz.
- Fırındaki patatesleri alarak ortasını açıp tavuğu koyuyoruz.
- Haşlanmış tavuğun suyundan 1 kepçe patateslerin üzerine gezdirerek tekrar fırına sürüyoruz.
- 10 dakika sonra fırından alarak sıcak servis yapıyoruz...
NOT: Haşalnmış tavuğun suyunu ise pirinç pilavı veya çorba ile değerlendirmeyi unutmuyoruz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder