2 Kasım 2007 Cuma

FIRINDA TÜM TAVUK


Çerkez tavuğu yapmak niyetiyle aldığımız tüm tavuk buzlukta durup duruyordu. Pazartesi günü tüm gün evde olunca tavuğun çözülme ve pişme süresi için vakit vardı.

MALZEMELER:
  • 1 tüm tavuk
  • 3 adet patates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • kekik, zeytinyağı, bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI:
  • Düdüklü tencereye tavuğu koyup üzerini geçecek kadar su koyuyoruz.
  • Kaynadıktan sonra üzerine tuz atıp düdüklüyü kapatıyoruz.
  • 3 adet patatesi soyup dilimleyip (ne kadar ince olursa fırında o kadar kolay pişiyor)
  • Patatesleri zeytinyağı, tuz ve kekikle ovup, alümünyum serili tepsiye seriyoruz.
  • 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
  • Patatesler pişerken tavuk haşlanmış oluyor onu alıyoruz.
  • Salça, yoğurt ve yarım çay bardağı su, pul biberle karıştırıyoruz.
  • Haşlanmış tavuğun üzerine salçalı karışımı fırça ile sürüyoruz.
  • Fırındaki patatesleri alarak ortasını açıp tavuğu koyuyoruz.
  • Haşlanmış tavuğun suyundan 1 kepçe patateslerin üzerine gezdirerek tekrar fırına sürüyoruz.
  • 10 dakika sonra fırından alarak sıcak servis yapıyoruz...
Afiyet olsun....

NOT: Haşalnmış tavuğun suyunu ise pirinç pilavı veya çorba ile değerlendirmeyi unutmuyoruz :)

Hiç yorum yok: