5 Kasım 2007 Pazartesi

FIRINDA ALABALIK


Esimle genellikle ayni anda ayni seyleri canimiz istemez. Pazar gunu hazir ikimizin da cani balik istemisken hemen degerlendirelim diyerek 1 kilo alabalik aldik. Biraz ufak boyuttaydi, 3 tanesi bir kilo geldi. Firinda haziradim, yaninda da sogan domates ve yesil biberle salata yaptim acaip guzel gitti....

MALZEMELER:
  • 3 adet orta boy alabalik (1 kilo)
  • 6 tatli kasigi tereyagi
  • birer tutam tuz
  • 3 dilim limon (tam daire seklinde)
HAZIRLANISI:
  • Yikanip temizlenmis baliklari tuzlayarak yarim saat bekletiyoruz.
  • Aralarini acarak ortasina bir tatli kasigi tereyagi, uzerine 1 tatli kasigi tereyagi koyarak uzerine bir daire limon koyarak aluminyum folyeye sariyoruz. (Asagidaki sekilde)
  • 175 derece firinda 45-50 dakika pisiriyoruz.
  • Yanina salata alarak, sicak servis yapiyoruz.

Hiç yorum yok: