Geçenlerde pembelinin blogunda rastladım bu tarife, annemin çok nadiren de olsa yaptığı bir lezzet aklıma geldi. Hemen denemeliyim dedim. 2 kişilik yaptım, eşim çok beğenmediği için kendim yemek zorunda kaldım. Ama bence güzeldi....
MALZEMELERİ:
- 1 su bardağı bulgur (benim su bardağım oldukça küçüktü)
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet küçük soğan
HAZIRLANIŞI:
- Bulgurun üzerini kapatacak kadar sıcak suyu gezdirip üstünü kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz (yaklaşık 10-15 dk)
- Bu sırada biz soğanımızı minik minik dilimleyip, zeytinyağı ile kavuruyoruz.
- Ardından salçasını, tuzunu, koyarak iyice kavurup altını kapatıyoruz.
- Islanmış ve şişimiş bulgurun üzerine 1 adet yumurta ve ununu koyarak iyice köfte kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz ve elimizi ara ara ıslatarak fındıktan büyük, cevizden küçük toplar halinde yuvarlıyoruz.
- Bir tencerede kaynamış suyun üzerine minik topları bırakıyoruz ve minik toplar yukarı çıkana kadar haşlıyoruz.
- Soğanların altını açarak tekrar ısıtıyoruz ve üzerine yarım çay bardağı su gezdirip kaynatıyoruz.
- Haşlanmış minik topları haşlandıktan sonra bir kevgir ile alarak salçalı karışımın içine alıyoruz. Altı açık ocakta sosu iyice çekmesini sağlıyoruz.
- Servis yaparken altına sarımsaklı yoğurt üzerine salçalı minik topları koyarak servis yapıyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder