7 Kasım 2007 Çarşamba

AYVA TATLISI


Geçenlerde sevgili Ebru'nun blogunda gördüm bu tarifi. Nasıl güzel görünüyordu. Fırın poşetinde yapmak çok aklıma yattı. Eşim de meyvekolik olunca bu tatlıyı kesinlikle sevecek diye düşündüm. Gerçekten de fırından çıktığında gözlerinin aldığı ifadeyi anlatamam. Bu kadar mutlu olacağını bilseydim çoktaaaaannn denerdim...
Sağol Ebru'cum eşim pek mutluydu dün akşam. Bir tabak tatlıyı önüne aldı, bir iştahla yedi anlatamam :) Tarifi Ebru'nun blogunda var ama ben yine de kendi yaptığım şekliyle yazayım.

Malzemeler:
  • 5 orta boy ayva
  • 15 çorba kaşığı şeker (her ayvaya 3 yemek kaşığı düşecek şekilde katlarını azaltabilir yada artırabilirsiniz)
  • 2 ufak elma rendesi, yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 fırın poşeti
  • kaymak, ceviz (süslemek için)
Hazırlanışı:
  • Ayvaların kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini kabak oyacağıyla çıkarın.
  • Yıkadığınız ayvaların suyu süzülünce ıslakken şekeri derin bir kaba dökün ve ayvaların her yerini şekere bulayın.
  • Ayvaları fırın torbasının içine yerleştirin. ( 5 yarım bir tane fırın poşetine sığacak şekilde)
  • Ortalarına 1'er kaşık şeker koyun. Kalan şekeride torbanın içine aktarın. Elmayı rendeleyip tarçın ile karıştırıp ayvaların ortasını doldurun.
  • Torbanın ağzını bağlayın. İğneyle 1-2 delik açın. 200 derecede 45 dakika fırının kapağını açmadan pişirin.
  • Fırını kapattıktan sonra soğuyuncaya kadar kapağını açmayın. Fırından çıkarınca torbayı üst tarafından kesip ayvaları servis tabağına alın.
  • Ayvalar soğuduktan sonra üzerini kaymakla süsleyip servis yapın. (soğuduktan sonra süsleyin yoksa sağdaki ayvaların üzerindeki gibi kaymak eriyor :) ) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: