Eşimin tarifini veremeyeceği ancak kendisinin yaptığını sandığı karnıyarığın tarifini verelim.
Malzemeler:
- 1 kilo minik patlıcan
- 250 gram kıyma
- 2 küçük boy soğan
- 10 adet biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su (sulu yemek sevenler artırabilir)
- Tuz, karabiber
- Patlıcanları pijamalı soyup tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz.
- Biber ve domatesleri soyup hazır ediyoruz.
- Soğanı doğrayıp, kıyma ile kavuruyoruz. Üzerine tuz ve çok az karabiber atıyoruz.
- Patlıcanları kızartıp yumuşamalarını sağlıyoruz.
- Kızarmış patlıcanları boş bir tepsiye alıp, karınlarını açıyoruz.
- Kalan yağ ile biraz da biberleri öldürüyoruz.
- Tepsideki patlıcanların içine hazırladığımız kıymayı koyuyoruz
- 2 yemek kaşığı domates salçasını 1 su bardağı su ile özleştirdikten sonra yarısını patlıcanların üzerine gezdiriyoruz. Kalan yarım bardak salçalı suyun üzerini tekrar doldurup tepsinin boşluklarına gezdiriyoruz.
- Üzerine biberlerini dizerek 200 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz.
- Fırından çıkarmadan 10 dakika önce domateslerini de üzerine dizerek 10 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder