29 Ağustos 2007 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE TÜRLÜ



Yeni gelinimiz Bahar ile ortak yemeğimiz. İkimizin de kolayına giden severek yaptığımız bir yemek demi Bahar?

İşte malzemeleri ve yapılışı:

Malzemeler:

  • 3 adet patlıcan
  • 4 adet patates
  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 5 dilim sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  • Patatesleri ve patlıcanları soyup küp küp dilimliyoruz
  • Kuzu etini ve sarımsakları da üzerine koyuyoruz
  • Salçayı sıvıyağ ile sulandırıp, su ve baharatlarıyla sıvılaştırıyoruz
  • Patates, patlıcan, et ve sarımsakların üzerine dökerek geniş bir kapta iyice karıştırıyoruz.
  • 2ye bölerek fırın poşetlerine koyuyoruz
  • Ağzını sıkıca kapatarak resimdeki gibi tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Poşetlerin üzerine kürdan ile bir kaç delik açıyoruz.
  • 200 derece fırında patatesler iyice pişee kadar (bende yaklaşık 40 dakika sürdü) pişiriyoruz.
  • Yanında bulgur veya pirinç pilavı ile servis yapıyoruz.
  • Ben genellikle fırın poşetteki yemekleri pişince borcama alırım. Eğer pişmemişse borcam ile biraz daha fırınlarım.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: