6 Haziran 2007 Çarşamba

ALİ NAZİK




Merhaba bir önceki başlıkta yaptığım salatanın adı söğürme değilmiş. Meğer söğürme patlıcanın közlenerek soyulmuş haliymiş. Benim salatam ise söğürme ile yapılmış salataymış Önceki başlığın yorumlarından kuzenimin yorumundan öğrendim. Ali nazik de söğürmenin yoğurtlusuymuş. Tarifini güzelce Fatih'den aldım. Eşim de dün akşam nasıl acıkmış... Betül böyle bol yağlı kıymalı bir patlıcan yemeği istiyor canım deyince evet tam Ali Nazik zamanı diyerek birlikte kolları sıvadık....
İşte yemeğimizin malzemeleri ve yapılışı:

MALZEMELER: (3 kişilik)
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 kase yoğurt
  • 4 diş sarımsak
Sosu için:
  • 250 gr kıyma
  • 3 adet küçük boy domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça (domates+biber salçası)
  • Tuz, pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
  • Patlıcanlarımızı ocak üzerinde kabukları kabarana kadar çeviriyoruz.
  • 1 kase yoğudu su, sarımsak ve tuz ile özlüyoruz.
  • Patlıcanların kabuklarını soyup, iri iri doğruyoruz.
  • Yoğurt ve patlıcanları karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  • Bir tavada kıymayı sıvı yağ ile kavurduktan sonra üzerine domates rensedini döküp pul biber ve salça ile karıştırıyoruz.
  • Servis tabağındaki patlıcan üzerine hazırladığımız kıymalı sosu dökerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: