24 Mart 2014 Pazartesi

Doğumgünü menumuz

Elif yavrunun 1.yaşgünü menumuzde şunlar vardı:
Peynirli-maydonozlu midye börek. Tarifimiz:
Malzemeler : ( 24 tane börek için)
• 6 adet yufka
Yufkaları ıslatmak için :
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı su
İçi için :
Peynir ve maydanoz (isteğe göre patates,ıspanak,kıyma v.s)
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Yapılışı :
Yufkalar 4 eşit parçaya bölünür. Bir parçası alınarak geniş tarafı size doğru olacak şekilde masaya serilir. Üzerine erittiğiniz tereyağı ve su karışımı sürülür. Yufkanın sivri ucu ve geniş kenarının ortası tutularak yufka büzülür kelebek şekli verilir. Kanat kısımlarını çevirerek (lale şeklinde) yukarıda birleştirilir. Birleştirilen yere peynirli harç konulur ve kenarlarını kapatılarak sigara böreği sarar gibi sarılır. Tüm yufkalara aynı işlem tekrarlanır. Börekler yağlanmış tepsiye dizilerek Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir. 
 Havuç rüyası öncesinde paylaştığım tarif için TIK TIK
 Tahinli cevizli rulolar:

Malzemeler:
6 adet baklavalık yufka
1 çay bardağı tahin
6 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:
Tahin ve sıvıyağı karıştırın.
Bir adet yufkayı masaya yayın. Üzerine tahinli karışımdan damlatın ve yufkanın her yerine fırça yardımıyla dağıtın. Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin ve ikinci kat yufkayı serin. Aynı işlemi gerçekleştirin. Üçüncü yufkayı da serip tahin ve şekeri ekledikten sonra çekilmiş cevizin yarısını döküp yayın.

Yufkaları rulo olacak şekilde(sıkı sarmayın) sarın ve 2 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Diğer 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.

Fırını 180 derecede ısıtın. Bu esnada tepsideki ruloların üzerine kalan tahinli karışımı sürün. Hafif kahverengi olana kadar pişirin.
Yoğurtlu patates
Çilekli milföy pasta
MALZEMELER
8 tane milföy hamuru

krema için;
  • 250 ml süt
  • 3 yumurta sarısı
  • yarm çay bard un
  • 1çay bard şeker
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası

YAPILIŞI
krema için süt,şeker,un,nişasta,yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alıp pişirelim.piştikten sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edelim.
Milföy hamurlarını ikiye bölelim üzerlerini çatalla delip 180 derece fırında fazla kızartmadan pişirelim.
Soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı arasına koyarak üstünü pudra şekeryle süsleyelim.afiyet olsun..

Hiç yorum yok: