5 Ağustos 2012 Pazar

Ev Yapımı kayısı suyu


Organik çünkü görümcenin bahçesinden sıfır gübre sıfır ilaçla toplandı. Evde hazırlandı ohhh miss gibi evde tüketiliyor:) 
Gelelim yapılışına:)
Çekirdeğini alıp ikiye böldüğüm kayısıları dondurucuya atmıştım. Tazede kullanabilirsiniz elbette. Çıkardım. Çözülmeden düdüklü tencereye koydum. Bir buzdolaba poşetin üstüne 1 çaybardağı şeker koyarak düdüklü tencerede su ile 7 dk kaynattım. Ve kendi kendine buharının soğumasını bekledim.
Düdüklüyü açıp el rondosunu bastım bızzz... 
Bir poşetten 2 sürahi çıkıyor. Ancak oldukça konsantre oluyor. Tüketirken soğuk su sulandılırsa daha güzel oluyor. 

1 yorum:

ss dedi ki...

ellerinize sağlık gerçekten güzel görünüyor kayısının derin dondurucuda durduğunu bilmiyordum deniyeceğim.