9 Eylül 2012 Pazar

Palamut

Unutulmuş bir blog gibi öyle köşede masum masum bekliyordu. Taaa ki Balık sezonu açılır çok şükür. Biz de palmutlanırız. Eşim bu balığı pek sevmez. Başka balık bakınır ancak balıkçı abi al bu balığı kasa kasa gidiyor diyerek ikna eder. Senelerdir alışveriş yaptığımız balıkçıya güvenir alırız balıklarımızı. Fırınladıktan sonra inş mide bulantım tutmaz da minnapı beslerim derim içimden:)
2-3 dilimden sonra midemin azizliği.... Zeynep ise 1 koca dilim yer:)
3 tane küçük palamut temizletilmiş dilimlenmiş.
2 patates.
1 limon
ve tuz.
Tepsinin tabanı bolca yağlanır. Yoksa patatesler hoop tutuverir:) Üstüne palamutlar. Üstüne de minnak doğranmış limonlar. 200 drecede 30 dk yakın pişer.
Salata da eşime ait ellerine sağlık:)

Hiç yorum yok: