15 Mayıs 2012 Salı

Havuçlu muffin


Sevgili Evcininin verdiği tarifi aynen uygulayamasam da eksik malzeme ile denedim bir harika oldu. Orjinal tarif için TIK TIK...

Benim yaptığım şekliyle ise aşağıdaki gibi.
NOT: bal kullanmadığım için şeker miktarını biraz artırmalıydım. Ancak tadı yinede güzeldi. Daha tatlı olsun derseniz bal kullanınız:))

MALZEMELER:
  • 2 + 1/4 bardak un
  • 1  çaykaşığı  kabartma tozu
  • 1  çaykaşığı  karbonat
  • Yarım  çaykaşığı  tuz
  • 2  çaykaşığı   tarçın
  • 1 yumurta
  •  1/3 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı bal (kullanmadım)
  • 1/2 bardak ya da 2/3 bardak arası toz şeker
  • 1 +3/4 bardak havuç
  • 1  çaykaşığı  vanilla
  • 1/3 bardak sıvıyağ
  • 1/2 ya da 3/4 bardak arası dövülmüş ceviz ya da çekirdeksiz kuru üzüm (kullanmadım)
Üstü için:
  • Yarım kutu labne peyniri
  • 110 gr. pudra şekeri (bence bunu tada tada ekleyin. Hepsi çok şekerli olabilir.) (1/2 bardak)
  • Yarım  çaykaşığı vanilla
Tarif:
  1. Muffin kalıplarını yağlayın ya da hazır kağıt kalıpları içlerine yerleştirin. Fırını 190-200 dereceye getirin.(turbo-fanlı fırınsa 170 dereceye ısıtın.)
  2. Büyük bir cam kasede; elenmiş unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve tarçını karıştırın.
  3. Başka bir büyük cam kasede çatal yardımıyla yumurtayı çırpın. Sütü, balı, şekeri, havucu, vanillayı ve sıvı yağı ekleyin. İyice karıştırın.
  4. Bütün sıvı malzemeyi kuru malzemenin bulunduğu kaba boşaltın ve hepsi karışana kadar alt üst edin. Cevizleri ya da üzümleri ekleyin. Daha fazla karıştırmayın.
  5. Kaşıkla kalıplara paylaştırın. 20 - 25 dakika, üstüne hafifçe bastırdığınızda tekrar aynı şekli alacak şekle gelene kadar pişirin.
  6. Birbiriyle karıştırdığınız üst malzemeyi ılıyınca keklerin üstüne sürün ve birer cevizle süsleyin.

3 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler.

PASTA KÖŞESİ dedi ki...

ellerine sağlık canım:)
çok ciciler :)

PASTA KÖŞESİ dedi ki...

takip etmek istedim ama link mi yok beni bulamadım anlamadım:(