21 Ocak 2012 Cumartesi

Muzlu Supangle


Geçenlerde eşim marketten hazır supangle almıştı. Biz yerken Zeynep çok ağlayınca taddırdık bayıldı tadına. Erdal da e Betül evde yap böyle bişi içinde ne olduğunu biliriz diyince bi iki sayfaya baktım. Muzlu tarifler Zeynep tam bir muz hastası olduğu için aklımı çeldi ha birde sadece yumurta sarısı ile yapılan tarifler sarmadı. Beyazını napayım atayım mı? Denk gelen bir tarifi hemen denedim. Sonuç çok başarılı.
Dondurucuda beklemiş kekleri değerlendirmeye de birebir çözüm...


Muzlu supangle malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet muz

Tüm malzemeler (muz hariç) karıştırılarak orta ateşte topaksız bir krema elde edilir. Kaselere paylaştırılan keklerin üzerine muz dilimleri konduktan sonra pudingimiz dökülür.
Soğuk servis yapılır afiyet olsun:)))


1 yorum:

ss dedi ki...

Ellerinize sağlık.Zeynep'te çok şanslı tarife bayıldım..