16 Mayıs 2011 Pazartesi

Sarımsak soslu balık



Derin dondurucuda balık stoğu var. Eşim yeni oda arkadaşı Abdullah Bey ile aldıkları donmuş Norveç Mezgitini eritiyoruz:) 7 kgluk stokiçin farklı farklı tariflerle farklı lezzetler keşfediyoruz:)
Nurturiadan tanıştığım Jisenin tarifine ise bugün bayildim.

1 adet yarım Norveç Mezgiti
2 adet limon
5-6 diş sarımsak
1 yk zeytinyağı
Karabiber tuz

Mezgit teflon tavada az biraz yağ ile pişirildikten sonra
Sarımsaklar minicik olana kadar dövülür (benimkiler pek minik olmamış:) )
limon suyu sarımsak zeytinyağı tuz ve karabiber karıştırılır.
Balığa hazırlanan sos dökülür veee afiyetle yenir:)

1 yorum:

alev dedi ki...

Afiyet olsun Betülcüğüm :)