6 Kasım 2010 Cumartesi

Haftasonu Poğaçamız


Gebelikle hamur işlerine dur demiştim. Ama o kadar pasta poaça seven ben ancak buraya kadar dayanabildim:). Geçenlerde ufuk'un blogunda gördüm. Kesinlikle denemeliyim dedim:) İlk yaptığımda anneannemle telefonda konuşurken fırını unutup fazlaca pişirmiştim onun için yayınlayamadım. Bu sabah tekrar denedim. Bu tarif ile hemen geriye döndü zihnim...

Ankara'ya geldiğim sene 2004. İlk işyerimden ayrılmışım kamuda rahatça çalışırım die kalkmış Ankara'ya gelmişim. Ancak duvara toslamış gibi babaannemlerle yaşamaya başlayıp (anlatılmaz yaşanır) anormal yoğun bir iş temposuna girmiştim. Ciddi bir depresyon dönemimdi. Bir de arkadaşım vardi o dönem o depresif ben ondan depresif:) Sabahları en büyük keyfimiz bu dereotlu poaça idi. Evde sabah kahvaltısı yapamdığım için her sabah bu poaçadan alırdık arkadaşımla. İşe başlamadan önce çayımızı Nuri dayı demlerdi. Kızlar alın çayınızı derdi. Keyifle içerdik...
Sağol ufuk dereotlu poaçan aldı beni 2004 yılına götürdü:)
Tarifi aynen kopyalıyorum. Orjinalini görmek isterseniz işte linki burada

Cumartesi kahvaltımızda bir iki tane yiyerek kalanını kutulayıp attım dondurucuya bakalım kimin nasibi:)

Malzemeler;
*2 adet orta boy yumurta(oda sıcaklığında )
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı oda sıcaklığında tereyağı
*1 paket instant maya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım demet ince kıyılmış dereotu
*Aldığı kadar un.( Hamur elinize yapışmadığı anda un eklemeyi bırakın )

İçine;
Kaşar peyniri veya beyaz peynir

Üstüne;
Yumurta sarısı ve haşhaş tohumu

Hazırlanışı;
1.Tüm hamur malzemesini karışırıp, yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
2.Yoğurduğunuz hamurun üstünü örterek, ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin ve mayalanarak kabarmasını sağlayın.
3.Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde inceldin ve içine bir miktar peynir koyduktan sonra, mekik şeklinde kapatın.
4. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
5.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

4 yorum:

Tarifname- SEDA dedi ki...

Yanında bir bardak sıcak çayla ne de iyi gider. Ellerine sağlık.

Sevgiler

ebrulitatlar dedi ki...

Arada kaçamaklar olur. Nefis olmuşlar. Ellerine sağlık. Bebişe yarasın. Sevgiler..

LaMa dedi ki...

Mutlu bayramlar Beticim,
gelecek bayram minikle el opersiniz artik:)

Betül dedi ki...

@seda: ımm demi :)
@ebru: şu sıra kaçamak çok oldu ya vicdan azabı hissediyorum.
@Sağol Lamacim. İnşallah bi sonraki bayrama baya bi kalabalık olacağız:)