6 Ekim 2010 Çarşamba

Kabak Mücver



Erdal kabak almış bayada fazlaydı. Tombulundan 4 tane. Napsak die düşünürken mücver çekti canim:) E hamileyim o kızartmayı yersem diyetisyenden azar işitirim. Bunun fırında yapılanı kesin vardır dedim:)
Bir araştırma sonunda güzel bir tarif yakaladım. Sonra ben biraz değiştirdim ve uyguladim.

MALZEMELER:

4 adet kabak
3 yumurta
Un
dereotu
maydonoz
nane
tuz
beyaz peynir
kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI:
Kabakları rendeleyip suyunu sıkıyoruz. (Bu çok önemli yoksa çok fazla un istiyor)
Sonra yeşillikleri minicik doğrayıp malzemeleri kaşar peyniri hariç karıştırıyoruz.
Büyük boy kare borcama sererek 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Fırını kapatmadan önce kaşar peynirini üzerine seriyoruz.
Sıcak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun....

3 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

LaMa dedi ki...

ne zamandir yemedim kabak mucver, bu aralar oyle gzel tarifler gordum ki degisik degisik kabakli! simdi hamile bayani imrendirmek gibi olmasin :)
afiyet olsun

zerrin-misss dedi ki...

aaaaaaaaaa betülcüm ne hoş bir haber bu.. ada dümbülü yüzünden kimseyi doğru düzgün takip edemiyordum. kendime geldim artık :))

Ada'da Ocak doğumlu.. Az kaldı desene..

herşey gönlünce olsun.

Sıcacık sevgilerimle..