22 Şubat 2010 Pazartesi

Portakallı kurabiye olacakken kek olan portakallı kek:)

Merhaba;
Anneme kayınvalidem ve görümcelerim gelecek olunca benimde desteğim olsun diye 2 çeşidi ben üstlendim. Tavuklu bir salata ve portakallı kurabiye yapacaktım. Salatanın malzemelerini haşladım yaptım sonrada kurabiyenin tarifini alarak başladım yapmaya... Malzemeleri güzelce karıştırdım. Sıra geldi una. Unu koydum yaklaşık 3 su bardağı kadardı. Baktım kağıdının içinde kalmamış. Dolapları aradım taradım evde un yok kalmamış :( Saat gecenin 11i. Komşuya da bu saatte gidilmez. Boşver betül dedim kendi kendime dök bu karışımı. Sonra da kıyamadım buzdolabına koyayım dedim. Yarın un alırım sabah yaparım diye düşünürken ben buna süt karıştırıp kek yaparım dedim :) 1 pakette fazladan kabartma tozu koydum. Sanırsam 1 su bardağı kadar da süt koyarak karışımı kalıba döküp fırınladım.
Portakal suyu da biraz ekşi olunca şekeri az geldi ama değişik bir kek olmuş oldu :)
Afiyet olsun. Üzgünüm güzel kurabiye tarifi seni rezil ettim :)

2 yorum:

Hatice dedi ki...

tam bir işe başlamışken malzeme eksikliği olunca insan üzülüp, strese giriyor, neyseki sen kurtarma operayonu ile işi halletmişsin:)
şekerinin azlığı için üzerine biraz pudra şekeri serpilebilir..

geçtiğimiz haftalarda annemde tekrar portakallı kurabiyelerden yapmıştık, kurabiyeler epey un alıyor, hatta annem kabartma tozunu da 2 paket kullandı.
o yaptığımız şeklini de ekleyeceğim ilk fırsatta:)

ellerine sağlık, sevgiler...

Betül dedi ki...

merhaba hatice çok sevindim. merakla bekliyorum tarifini :) Malzeme konusu ise bir faciaydi:)