2 Eylül 2009 Çarşamba

Alinazik

Eşimle sık sık yapıp sevdiğimiz bir tad... Eski blogumda bir arkadaşın tavsiyesine uyarak ocağa alümünyum folye geçirerek patlıcanları közledim. Daha temiz oldu ama yine de patlıcan kabukları dökülüyor... Şu yemek programlarıyla meşhur olan köz tavasında ise aynı tad alınmıyor diye ateşin üstünde direkt közledim..





4 adet patlıcanı közlüyoruz...



Sonra kabuklarını soyup doğrayıp özleşmiş yoğurt ile tuz atarak karıştırıyoruz.
Tabaklara alıyoruz.
Daha sonra kıymayı sıvıyağ ile kavurup üstüne karabiber tuz atıp servise hazırlıyoruz...

Yağ çekmeden yapılan patlıcan yemeklerine bayılıyorum. Bu da yağını minimum kullandığım
zaman süper bir diyet yemeği oluyor...

1 yorum:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Betülcüm, bende fırın tepsisine folyo koyarak fırında közlüyorum.