8 Mayıs 2009 Cuma

Nar gibi kızarmış tavuğun sırrı...


Yine pratik kolay bir fırın yemeği daha...
Tavuğun kızarmasının sırrını geçenlerde pratik bilgiler kitabinda okudum vee söylüyorum:) YOĞURT :)
Durun tarifimi vereyim nasil yapildiği çıksın ortaya :)

MALZEMELER:
  • 2 adet tavuk but
  • 2 adet ortaboy patates
  • Ufak bir kase kadar bezelye
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
    tuz
  • zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

HAZIRLANIŞI:
  • Patatesler küp küp doğranır bezelye ile üzerine tuz atılarak harmanlanır.
  • Tabanını yağladığımız tepsiye patatesleri serip üzerine 1.5 su bardağı ile salçayı özleyerek sevdiğiniz baharatlar (kırmızı biber veya karabiber ben hiç birini koymadım) katarak gezdiriyoruz.
  • Tavukarı da üstüne yerleştirip 200 derece fırına üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak sürüyoruz.
  • Bu sırada 2 yemek kaşığı yoğurt ile zeyintyağı ve tuzu karıştırıyoruz.
  • 45 dk sonra tabanı pişince üzerindeki folyeyi açıp tavukalrın üzerine bu zeytinyağı yoğurt ve tuz karışımı fırça ile sürerek tekrar fırınlıyoruz.
  • İyce kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapıyoruz....
Afiyet olsun

4 yorum:

zeynebinsofrası dedi ki...

Enfes görünüyorlar betül.Bende yoğurt kullanıyorum tavuk etinde vede tavuk eti sert olmuyor.Özellikle mangalda yapacaksak.Etleri kuşbaşı doğrayıp birazcık salça yoğurt ve bol sarımsaklı sosda bekletip sonra mangalda pişirince harika oluyor.kuru kuru olmuyor.Tavsiye ederim.Ellerine sağlık:)))

pembe tatlar dedi ki...

Merhabalar...
Tavuğu çok severim bende süt ve çok az bal kullanıyorum...
Sizinkide nefis gözüküyor elerine sağlık:)

Sürpriz/Özlem dedi ki...

Ellerine emeklerine sağlık.Gerçekten pratik bir yemek olmuş
Hoşçakal. Dostçakal
Sürpriz/Özlem

zerriin-misss dedi ki...

betülüm, dayandım ve itiraf edeyim keyif bile aldım :)))))

bu sıradaben de bu yoğurt meselesini yeni öğrendim. İçine bir tatlı kaşığıda salça ve yağ koyuyorum.. Hem eti yumşatıyor hem de kızartıyor.

ellerine sağlık canım benim