Geçenlerde Naile'nin blogunda gördüm bu tarifi... Dedim of süper görünüyor ve pratik. Hadi yapalim yiyelim dedim. 2 gün önce karnıbahar almıştım. Haşladım. Bir sonraki akşam gelip fırınlayacağım :) O gün eşimin izin günü olunca evde diğer iki çeşit yemeği bırak sen haşlanmış karnıbaharları tuzla ye:)
Haydaaaa.... E artık çay falan demledik. Bir de fırça yedi benden. Neyse dün akşam (fırçanın ertesi günü) marketten karnıbahar aldık. Eşim düdüklüde haşladı. Sonra ben iç malzemesini hazırladım. Ve fırınladık. Gayet güzel olmuştu. Bayıla bayıla yedik.... Sağol Nailecim...
Tıklamaya üşenenlere işte tarifi:
Malzemeler
- 1 kg karnabahar
- 4 büyük domates
- 1 büyük soğan
- 3 sivri biber
- 4-5 diş sarımsak
- 1 y.k. salça (domates+biber)
- sıvıyağ, tuz, karabiber, pulbiber, su
- Karnabaharı ve sarımsağı minik minik doğrayın
- Soğanı, domatesi küp küp, biberi halka halka doğrayın
- Tüm sebzeleri küçük boy fırın tepsisine koyup üzerine sıvıyağ, tuz, karabiber, pulbiber, salça ve bir çay bardağı kadar su koyup elinizle harmanlayın.
- 180 derece fırında karnabahar yumuşayana kadar pişirin. (Daha iyi pişmesi için piştiği esnada 1-2 kez karıştırın) ,
Sıkılmadan izledim. amerika ile Kanada arasındaki donan bir nehir üzerindeki 2 kadının kaçakçılık öyküsü ve dramları var...
6 yorum:
Afiyetler olsun Betülcüğüm. Valla ben de tekrarını yapmak için sabırsızlanıyorum karnabahar tükenmeden..
Ço güzel görünüyor Betül'cüm. Birde böyle deneyeyim. Aşağıdaki keklerinde nefis olmuşlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Nailenin de ellerine sağlık.
*Bu arada, senin de bebğin olsun, bak gör neler neler yaparsın,günlük yoğurtlar, yemekler:)) insan hiç yorulmuyor:)
Aaa, ben haslamadan yaptim!.. Hem de aldigim karnabahar aciymis yemek rezil oldu. Ama ilk firsatta yine denerim insallah.
Ellerine saglik...
Canim, su baglanti adresimi degistirsen.:))) Hala blogspot yaziyor.
Sana zahmet olacak...
Sevgiler...
@naile: Sağolasın naile karnıbaharı sadece kızartarak seviyordum. Artık dhaa hafif bir alternatifim oldu:)
@ebru: Merhaba.. O senin güzelliğin:)
@Pembeli: Teşekkür ederim. İnşallah hayırlısıyla olursa senin kulaklarını çınlatırım:)
@Lavantin: Naile aslında haşlamadan yapmış. Ben çabuk olsun die haşladım. Ama biberler karnıbahara göre daha diri olmuştu. Çiğden yapmak belki daha güzel olur. Bu arada bağlantı adresini değiştirdim...
Yorum Gönder