Markette kabakları minik minik güzel güzel görünce annemin misafir aldığında küçük kabaklarla tabaklarda kabak dolması ikram ettiği geldi aklıma. O günlerin anısına ben de yapabilirim dedim :) Eve geldim ama zeytinyağlı dolma içi nasil hazirlanir bilmiyorum :)
Hemen anneme bir telefon açtım. Şeey annee kabak dolmasının içi nasil hazırlanır? Annemden bir süre ses yok :) Annem şaşırdı :) Evlendikten sonra ilk kez bir yemeğin nasıl yapıldığını soruyordum :) Sağolsun blogcu arkadaşlarım anne eli değmiş gibiydiler :) Annem tane tane anlattı. Mutfağa geldim bu sırada da Erdal Bey kendisine meyve kokteylleri hazırlamakla meşgul :) Ya Erdal ya bunun işi uzunmuş diyerek söylenmeye başladım. O da meyve sularını kenara bırakarak bana yardım etmeye başladı. Kabakları doldurduk baktık iç malzememiz çok arttı. 2 tane patlıcan ve 3 tane de domates doldurduk :) Tencereyi bu arada değiştirmek zorunda kaldık vs :)
İşte tarifi:
MALZEMELER:
Hemen anneme bir telefon açtım. Şeey annee kabak dolmasının içi nasil hazırlanır? Annemden bir süre ses yok :) Annem şaşırdı :) Evlendikten sonra ilk kez bir yemeğin nasıl yapıldığını soruyordum :) Sağolsun blogcu arkadaşlarım anne eli değmiş gibiydiler :) Annem tane tane anlattı. Mutfağa geldim bu sırada da Erdal Bey kendisine meyve kokteylleri hazırlamakla meşgul :) Ya Erdal ya bunun işi uzunmuş diyerek söylenmeye başladım. O da meyve sularını kenara bırakarak bana yardım etmeye başladı. Kabakları doldurduk baktık iç malzememiz çok arttı. 2 tane patlıcan ve 3 tane de domates doldurduk :) Tencereyi bu arada değiştirmek zorunda kaldık vs :)
İşte tarifi:
MALZEMELER:
- 1 kg minik kabak
- 3 domates
- 2 patlıcan
- 1 su bardağı pirinç
- 3 tane ufak boy soğan
- tuz
- nane
- dereotu
- Yarım çaybardağı kadar zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası+1/2 yemek kaşığı biber salçası
HAZIRLANIŞI:
- Kabakları, patlıcanları ve domatesleri yıkayıp, bu malzemelerin içlerini oyuyoruz. Ve baş parmağımızı tuza batırarak içlerini ovuyoruz.
- Bir tavada zeytinyağı ile soğanları iyice öldürüyoruz.
- Pirincide içine atarak iyice kavuruyoruz.
- Nane, tuz ve salçalarınıda azıcık karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Dere otunu ve biraz daha zeytinyağını üzerine gezdiriyoruz, domatesin içinden çıkan suyunu ve için ısraf etmemek için iç malzemesi ile karıştırıyoruz.
- Dolmaların içini bir tatlı kaşığı ile dolduruyoruz.
- Kabakları eşim yarısına kadar ben de 3/4'ü kadarını doldurdum.
- Tabanı geniş bir tencereye diziyoruz.
- Kabakların yarı beline gelecek kadar su gezdirerek kısık ateşte yaklaşık 1,5 saatte pişiriyoruz.
Başında sabırsızlanıp bu ne zaman hazır olur diyen eşleri de bu yarının yemeği diyerek sakinleştiriyoruz :)
1 yorum:
ankaralı komşum ne güzel şeyler var sende
ellerine sağlık
kocaman öpüücüklerr
Yorum Gönder