21 Ocak 2008 Pazartesi

ALİNAZİK

Daha önce bu tarifi vermiştim ancak tarif aslına uygun değildi. Onun için yenileyerek terkar vereyim dedim... Eşimin favorisi olan bu yemeği sık sık yapar olduk. Yapmı kolay ancak ardından ocak temizlemek zor... Bunun için farklı taktikler de geliştirdim ancak eşim yine de ocak üstünde patlıcan köz kokusu olanı tercih ederim deyince başa döndük:)

Malzemeler: (2 kişilik)
  • 3 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 kase yoğurt
  • tuz, karabiber,pulbiber

Hazırlanışı:

  • 250 kıymamızı tuz ve karabiberle kavuruyoruz.
  • 3 adet patlıcanı ocakta her tarafı pişecek şekilde közlüyoruz. (Şekil 1'deki gibi)
  • Kabuklarını soyarak tahta üzerinde minik parçalara ayırıyoruz. (Şekil 2'deki gibi)
  • 1 kase yoğurdu tuz ile özleyerek patlıcanlarla karıştırıyoruz.
  • Tabağın alt kısmın patlıcanlı yoğurtlu karışımı üstüne de kıymayı koyarak üzerine pul biber döküp servise hazırlıyoruz....



Hiç yorum yok: