İstanbul'a gitmeden önce yaptığım sütlü tel kadayıfım ve bohça böreğimin fotoğraflarını görünce onları blogda yayınlamadığım aklıma geldi. Şimdi kadayıfı ardından da bohça böreğinin adım adım yapılışını anlatacağım...
Malzemeler:
- 500 gr tel kadayıf
- 125 gr margarin+125 gr tereyağı
- 1 lt süt
- 3su bardağı toz şeker
- Süt ve şekeri bir kapta karıştırarak kaynatıp ılımaya bırakıyoruz.
- Kadayıfı el ile açıp bir kapta margarin ve tereyağını eritip üzerine döküp karıştırıyoruz.
- Tepsinin tabanını yağladıktan sonra kadayıfı el ile bastırarak tepsiye yayıyoruz.
- 180 derece fırında yaklaşık 30 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tepsiyi fırında alınca üzerine ılık şerbetimizi döküyoruz.
- Ilıyınca servise hazır....
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder