17 Eylül 2007 Pazartesi

İZMİR KÖFTE


İzmir Köfte eşimle en çok sevdiğimiz pratik yemeklerinden biri. Marketten kıyma aldığımda buzluğa atmadan önce yarısını hemen köfte yapar dondurma kabına koyar öyle yerleştiririm. Köfteyi yaklaşık 300 gram kıyma ile yaptım onun için malzemeleri ona göre vereyim...

Malzemeler:

Köfte için;
  • 300 gram kıyma
  • 4 dilim bayat ekmek içi (bunuda dolapta hazır bekletmekte fayda var)
  • Tuz, Kimyon, Pul biber,Karabiber
  • Bir tatlı kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
Tepsiye döşemek için;
  • 4 adet orta boy patates, kekik, pul biber, tuz
  • 2 adet domates
  • Yeşil biber biber
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI:
  • Köftenin sırrı tabiki iyice özleşene kadar yoğurmakta... Köfteyi iyice yoğrup köfte şekli veriyoruz.
  • Patatesleri soyup, yarım daire şeklinde dilimliyoruz. Kekik pul biber ve tuzla ovuyoruz
  • Tepsinin tabanına çok az zeytinyağı ile ıslatarak patetaesleri tabanına döşüyoruz.
  • Üzerine köfteleri serip domates ve biberleri ile süsülüyoruz:)
  • Sosu tepsiye gezdirerek 200 derece fırında 30-45 dk arası pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: