26 Eylül 2007 Çarşamba

ARNAVUT CİĞERİ


Şu sıralar Sevgili Derya'nın sayfasını incelemekle meşgulum. Yeni keşfettiğim tariflerden biride Arnavut Ciğeri. Derya bu konuda oldukça iddalı sağolsun. Oldukça profosyonel tarifleri mevcut. Çiğbörek tarifinden sonra bu tarifini de çok tuttum. Ellerine sağlık. Hem tüm bunları bizimle paylaştığın için de teşekkür ederim...

İşte tarifi:

Malzemeleri:
  • Yarım kilo kuzu ciğeri
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet orta boy patates
  • tuz
Hazırlanışı:
  • Kuzu ciğerini kuş başı doğrayıp, pul biber ve tuz içinde 10 dakika bekletiyoruz
  • Bu sırada biz ocağa yapımızı koyup kızdırıyoruz
  • Yağ kızınca una buladığımızı ciğerleri kızartıyoruz.
  • Aynı yağda küp küp dilimlediğimiz patatesleri kızartıyoruz
  • Yanında soğan ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun kolay gelsin...

Hiç yorum yok: