20 Haziran 2007 Çarşamba

KÖRİLİ TAVUK


Yağsız derisiz tavuk göğsünü eşim de ben de çok seviyoruz. Sevgili Naile'nin tavsiyesi ile köri aldım. ve bu sefer tavuğu köri ile denedim. Tavuğa çok yakışan bir lezzet de kekik. Hepsiyle harmanladıktan sonra güzel bir tad çıktı ortaya.

MALZEMELER:
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • köri, kekik, tuz
  • Yarım çay bardağı ılık su
HAZIRLANIŞI:
  • Tavuk göğsünü kuş başı doğradıktan sonra tavada sıvıyağ ile soteliyoruz
  • Üzerine salça ve baharatını koyarak yarım çaybardağı ılık su ile salçasını özleştirerek üzerini kapatık kısık ateşte dinlenmeye alıyoruz...
  • 5 dakika sonra altını kapatıyoruz.
  • Sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: