25 Mayıs 2020 Pazartesi

Tembel Baklavası

Malzemeler: 
1 çaybardağı zeytinyağı
1 çaybardağı süt
1 çaybardağı yoğurt 
1/2 limon
1 yumurta
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Malzemeler karıltırılarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu ikiye ayırıp her parçadan 15-30 tane beze yapıyoruz
Bezeleri bolca nişasta ile tabak büyüklüğünde açarak üst üste koyuyoruz. 
İki parça olan bezeleri tepsi boyutunda açarak arasına rondodan geçirilmiş fındık veya ceviz seriyoruz. Dilimliyoruz. 200-250 gr tereyağını kızdırarak üzerine gezdiriyoruz.175 derece fırında alt üst kıtır olana kadar pişiriyoruz. 
4 sb tozşeker
3 sb su kaynatılarak
Bir kaç damla limon suyu döküp ocaktan alıyoruz. Soğumuş baklava hamuruna kaynar şerbet dökülerek tamamlıyoruz. Şerbetini çektikten sonra servise hazırlıyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok: