5 Aralık 2010 Pazar

Pişi


Cumartesi sabah evde oturuyoruz. Alt kattaki komşumuz hamur kızarttı. Kokusu bizim eve gelince canim çok ama çok istedi. Hadi yapalim dedik ama mayalama süresi 45 sürüyor. Boşverdik. Ama pazar sabahi uyanınca aklımıza düştü. Hadi yapalim dedik. Sonra da ben hazirladim Erdal kızartti. Afiyetle yedik. Sanki biraz daha sabredip bekleseydik daha da güzel olacakti.

Un
tuz
şeker
maya ölçüsüz karıştırılır.

45 dk 1 saat mayalanır.

Sıvıyağ ile elde açılarak kızgın yağda kızartılır.

Afiyetle yenir...

5 yorum:

LaMa dedi ki...

bir dahaki sefere,beklemeye gerek birakmayan bu tarfii dene beticim
http://lamamutfakta.blogspot.com/2006/11/yagda-kizartilan-yagsiz-bir-hamur-isi.html

Betül dedi ki...

Teşekkür ederim Lamacim. Ellerine sağlık onu da deneyeceğim...

LaMa dedi ki...

profil foto cok seker:)

Betül dedi ki...

tşk ederim lamacim. Bir göreceksin o kadar komiğim ki yuvarlana yuvarlana yürüyorum artik...

sarımutfak-hande dedi ki...

bayılırım ama hiç yapmadım:(((
ellerine sağlık canım