19 Kasım 2010 Cuma
Bayram tatlimiz
Bu bayram hamur tatlısı yapmayalım bir meyve tatlısı yapalım dedik. İncir kabak ya da ayva tatlisi olsun diye düşünüyorduk ki. Markette kabak görünce kabak yapmaya karar verdik. Erdal Bey yaptı bu tatlımı. Tarifin ölçüsü yok. İki paket soyulmuş kabağı yıkadık. Üzerine şeker dökerek genişce bir tencereye koyup ağzını kapattı ve şerbetlenene kadar bekledi. Sonra da fırın tepsisine kabakları yerleştirip şerbetini üzerine döktü bi 15-20 dk da fırınladı. Fırına verdiği kabakların suyuna bir çay kaşığı tereyağı koydu. Kabaklar soğuyunca üzerine kaymak ve ceviz ile servis yapiyoruz.
Ölçü gram yok bu tarifte:)
Erdal Bey in özlü sözü:
"İyi aşçılar yemeği ölçüsüz yapar" :)
Herkese mutlu huzurlu bayramlar...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ellerine saglik..
iyi bayramlar...
Yapanın eline sağlık,yiyenlere afiyet olsun...
çok güzel görünüyor betül. fırında da daha bir güzel oluyor bu tatlı. eniştenin ellerine sağlık.
Kabak tatlısını çok severim çok da güzel görünüyor,afiyetler olsun.
hımm nefis
Yorum Gönder