15 Temmuz 2010 Perşembe

Fırında Somon


Diyetisyenimizin mutlaka haftada iki kere tavsiye ettiği balık olayını şöyle çözdük. Kalorili olmamasi açısından fırında yapıyoruz. Bir çeyrek dolaba ayırıp ikinci gün tekrar yiyerek haftada ikiye çıkarmış oluyoruz.
Tercihimiz genelde somon balığı. Alabalık ve somon hamile bayanlar için en ideal balık imiş... Somonun elbetteki denizini bulmak zor. Ancak sürekli aldığımız yerde şöyle bir açıklama yaptılar. Bu somonlar Karadenizde kurulan tarla balıkları denildi. Biraz daha doğal olduklarına ikna olunca alabalığı terkedip somona geçtik. Bir tanesi 850 gr kadar geliyor. Bir öğünde iki kişiye fazlasıyla yetiyor...
Fırında vermeden önce patatesleri incecik dilimliyoruz. Tuz ve çok ama çok az kekik ile karıştırıyoruz. (Tavuk ve balığın ağır kokusunu kekik alıyor)
Fırın kağıdı üzerine serip. Yıkadığımız somonları ise tuzlayarak üzerine yerleştiriyoruz. Etrafına limon dilimleri koyunca oda balık kokusunu hafifletiyor...
200 derecede 1 saate kadar pişiriyoruz. Erdal Bey çok pişmiş kıtır kıtır cips gibi olmuş dilimlere bayılıyor...
O cipslerini iştahla yerken ben de balık ihtiyacimi gideriyorum....
Ve elbetteki yanina taze yeşilliklerle salata...

1 yorum:

Aybike dedi ki...

Betülcüm hayırlı olsun, hamilesin anladığım kadarıyla. Allah tamamına erdirsin. Ayrıca yemekler de çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık..