12 Temmuz 2010 Pazartesi

Yaz akşamları....

Merhabalar... Şu sıralar o kadar halsizim ki pek bişi yapmak gelmiyor içimden. Tansiyonum çok düşük. Sıcaklarda eşimde izin almasına rağmen o deli gibi her tatili fırsat bilen biz nazar oldu evlerde kaldık :)
Ama Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Bir önceki evimiz öyle sıcaktı ki. Hem kiradan kurtulduğumuz hemde yazları bu kadar keyifli bir ev verdiği için ne kadar nasıl şükretsem azdır.
Bir önceki evimiz kiraydi. Aydınlıkevlerde Mavi Tuna pastanesinin üstünde oturuyorduk. Pastanenin 24 saat wireless i vardi güzel hoş ama birde fırını vardı ki.... Yazlarımızı cehennem sıcağına çeviriyordu...
Şimdiki evimiz de oldukça rahat. Balkonumuz geniş. Serin...

Erdal ile balkonda bir akşam yemeği hazırladık kendimize. Bunun için diğer balkondan fesleğenlerden hemen biri getirildi Urfa'dan aldığım turuncu örtü serildi. Ve yemek keyifle hazırlandı...



Bu türlü ise birlikte yapıp afiyetle yediğimiz annemin ve bizim çok yediğimiz bir yemek oldu. masadaki diğer sağlıklı ürünler ise hamile bir bayanın beslenmesi için diyetisyenin önerdiği cinsten olmalıydı :) Yoğurt salata ev yapımı limonata et ve sebze...
Limonatanin tarifini bir önceki blogumda vermiştim ben yapılışını bilmiyorum ama izliyorum... Limonlar magic bullete su ve şekerle karıştırılarak konuluyor. Sonra da tek süzgeçten geçiriliyor. Bu sefer birde farklılık deneyip taze nane ile yapmış erdal...



Gelelim türlümüzün tarifine:

MALZEMELER:


2 adet bostan patlıcan
2 adet orta boy soğan
kuşbaşı et
Biraz çok azıcık kuyruk yağı (bunu dşyetşsyenim duymasin:) )
2 adet domates
15-20 tane yeşil fasülye
3 adet orta boy patates
1 baş sarımsak
Domates-biber salças karışımı


HAZIRLANIŞI:

Derin bir tencereye sıvıyağ ve azıcık kuyruk yağını koyuyoruz
Kuşbaşı etleri kavuruyoruz.
Kavrulmuş etlerin üzerine ince kıyılmış soğanlarımızı atıyoruz.
Sırasıyla kat kat yeşil fasülye, patlıcan, patates, sarımsak, domates ve salça karışımını yerleştirerek hiç karıştırmadan ağzını kapatıp yemeği unutuyoruz :)
Yaklaşık iki saat kısık ateşte kendi buharıyla pişiyor...


Afiyetler olsun

2 yorum:

Hesna dedi ki...

Merhaba
Yazını okudumda şimdi biz senle çok yakın oturuyomuşuz. Ben senin bir sokak arkandaymışım. Mavi Tuna pastanesine sık sık geliriz hem. Şimdi nereye taşındınız çok merak ettim.Görüşmek dileğiyle.

Hesna

Fatma Betül dedi ki...

merhaba Hesna. Beşiktaş kasabına yakınmısın? Bizde 10 ay öncesinde falan taşındık oradan. Şimdi subayevlerindeyiz.