24 Mayıs 2010 Pazartesi

Fırında tavuklu közlenmiş karnıyarık



Merhaba;
Davet sofraları için hafif leziz bir yemek. İlk olduğu için biz öncelikle kendimiz için yaptık afiyetle yedik:)

MALZEMELER:
2 adet tavuk göğsü
10 adet patlıcan
2 domates
2 yk salça
1 adet kurusoğan
tuz, kekik, karabiber, pul biber (tercihe göre diğer baharatlar)

HAZIRLANIŞI:
Patlıcanlar kabukları soyulmadan teflon tavada közlenir.
Bir taraftan da minik minik doğranmış soğan kavrulur. Soğanlar şeffaflaşınca salça ve domatesler kavrulur. Ardından tavuk göğüsleri minik minik doğranarak üzerine atılır.
Pişmeye yakında baharatları konulur.
Fırın tepsisinin tabanı yağlanır. Ortası sandal gibi açılan patlıcanların üzerine kavrulmuş tavuklar yerleştirilir.
Domates ve biberle tepsi döşendikten sonra 15-20 dakika 170 derecelik fırında pişirilir...

Afiyet bal şeker olsun....

NOT: Eşim fırınlamadan önce karnıyarıkların üzerlerine tekrar zeytinyağı gezdirmiş. Daha da bir leziz olmuştu....

3 yorum:

Aybike dedi ki...

Eline sağlık canım. Ben de denemiştim bu yemeği. Çok güzel oluyor gerçekten. Ama ben patlıcanları kızartmıştım, böyle daha hafiftir kesin.

anneanneninemekleri dedi ki...

Nihayet....Yemeklerini tekrar görmek için epey bekledi ama değdğ yani.Ellerine sağlık.

ilknur malcı dedi ki...

hmm çok güzel bunlar yaa maşallah maşallah