25 Mart 2010 Perşembe

ISPANAK GRATEN


Flash patlayınca üstü pek bi sarı çıkmış ama kendisi daha leziz görünüyordu:) İşyerinde buna benzer bir ıspanak yemeği çıkmıştı evde de yıkanmış ayıklanmış ıspanağım olunca bunu denemeliyim dedim. Biraz uğraştırıyor ama ıspanağın en leziz hali diyebilirim (ımmm sanırım börekten sonra:) )

Malzemeler:
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 ortaboy kuru soğan
  • tuz, pulbiber
  • 3 adet yumurta
  • 1 sb süt
  • 2 yk un
  • kuru peynir teneleri (dolapta kurumuş olan peynirleri kullanabilirsiniz. benim tulum peynirimin kırıntıları vardı onları kullandım)

Hazırlanışı:

  • Ocağa iki tane biri derin diğeri yayvan tava alıyoruz.
  • Birinde ayıklanmış doğranmış ıspanaklarla soğanı kavuruyoruz
  • Diğerinde ise başamel sosu hazırlıyoruz. Unu önce kavurunca üstüne azar azar sütü ilave ederek topaklanmadan başamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Sos ve ıspanak soğuyunca derin bir kapta sosu ıspanağı peyniri ve 3 yumurtayı harmanlıyoruz. Tuzunu peynirin tuzuna göre ayarlıyarak pul biber serpip borcama yayıyoruz.
  • 175 derece fırında yaklaşık 20-30 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Kaloriyi coşturayım derseniz üzerine fırından çıkarmadan bir 10-15 dk önce kaşar da rendeleyebilirsiniz....
Afiyetler olsun:)

6 yorum:

Pakize Erkaya dedi ki...

merhaba bloğunu sık sık ziyaret ediyorum. ıspanak güzel görünüyor.bende bunu yağsız tavada yapıyorum baya hafif oluyor.kolay gelsin bende beklerim

ebrulitatlar dedi ki...

Çok güzel görünüyor Betül'cüm. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Yorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Betül hanim nerdesiniz?? bi gittiniz pir gittiniz :o)
insallah hersey yolundadir.

Adsız dedi ki...

Betül hanim nerdesiniz?? bi gittiniz pir gittiniz :o)
insallah hersey yolundadir.

Fatma Betül dedi ki...

merhaba aslinda buralardayim ama yemek yapmadığım için yayinlayacak konum olmuyor:)
Durun o zaman ben gezi blogumun fotoğraflarını vereyim:)