14 Aralık 2009 Pazartesi

Nohut Pilav turp birde turşu...

Uzun zamandır bakliyat yapmamıştık. Geçenlerde halamla otururken kurufasülyeci Hüsrev'den bahsederken canım kuru fasülye çekti. Eve gidince yapacağım diye karar aldim ama eve gelince bir baktim ki evde fasülye yok... O kadar uzun zamandır yapmıyormuşum ki evde kalmadığının bile farkında değilim:) E bende nohut yapayım dedim. Tupperware in mayalama kabı var. Ona sıcak su ile ıslattım geceden. 300 gr kadar da kuşabaşı et indirdim dondurucudan. Pazar sabahı erdal uyuken yemeği hazırladım.. Gelelim yapılışına:
Malzemeler:
  • İri bir kase kadar nohut bir önceki geceden sıcak suya ıslatılmış.
  • 300 gr kuş başı et
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (silme)
  • 1 orta boy soğan
  • tuz
  • sıvıyağ
Yapılışı:
  • Düdüklü tencereye sıvıyağı koyup parça eti iyce kavuruyoruz.
  • Minik doğranmış kurusoğanları da atarak hepsini birden kavuruyoruz.
  • Salçasını da koyarak onuda özleştiriyoruz.
  • Sonra nohutları süzerek içine atıp sabırla kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine tuzunu gezdirip
  • Üstünü 1 parmak kadar geçecek kadar su koyup düdüklüyü kapatıyoruz.
  • Saate bakmadim ama sanki yarim saat kadar altı kısık pişiyor.

Yanına bulgur pilavı iyi gider diyerek akşam da bulgur pilavı yapıyoruz... Biber salçası ve pul biberle birde bulyon atarak pişiriyoruz... Erdal buna bayılıyor..

Ay çok sevinçliyim:) İlk yaptığım turşumu artık iyce yiyoruz:)

Realden aldığımız japon turpundan da sofrmaıza ekliyoruz....

4 yorum:

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Ayyyy ne güzel menü hepsinide pek severim...Bende bu gün kuru fasulye yapmayı planlıyordum...Fikir vermen iyi oldu canım...Ellerine sağlık sizlerede afiyetler olsun....
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Uyumlari ve tatlari tartisilmaz dörtlü...

Ellerine saglik...

Hicri yilbasin mübarek olasun.

Betül dedi ki...

Gönül merhaba; İnşallah yapıp ymeişsinizdir... Umarımda güzel olmuştur:)
Lavantin çok teşekkür ederim senin de hicri yilbasin mubarek olsun

Özgür Şef dedi ki...

Harika görünüyor ellerinize sağlık.. çok iştah açıcı gerçekten :) Nohut yahnisi tarifi vermeyi düşünüyordum zaten bugün yapayım da sonrada bloguma eklerim :D