31 Aralık 2008 Çarşamba

İZMİR KÖFTE

Eşimin favori yemeği....
Bugün yılbaşı kutlamaları için insanlar direktörümüzden izin istemeye başlayınca o da demişki işi olmayanlar isterlerse çıkabilirler... Benim de ufak bir işim vardı. Yemeğe gidip geldim onu tamamladım. 14:30 gibi çıktım işten. Eve geldim önce üstümü değiştirdim. Uzun zamandır yapamadığım temizliğimi yaptım. Üzerimde hissettiğim negatif enerjinin hareket ettikçe dağıldığını hissettim... Evimiz tertemiz oldu. Sonra akşam yemeği için şu sıralar boğazlarından hasta olduğu için pek nazlı Erdal Bey'e göre birşeyler yapmaya karar verdim. Buzlukta hazır köftelerim vardı. E birde çorba yaparsam iki kişi için yeterli bir menu olur diyerek kolları sıvadım. Çorbayı annemin yaptığı tarhanadan yaptım. İçine bolca pul biber attım. Eşim bayıldı. İzmir köfteyi de şöyle yaptım...

Malzemeler:
  • 3 adet iri patates
  • 15 adet köfte
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber
  • Nane ve reyhan
  • 1 adet domates
  • 4 adet sivri acı biber

HAZIRLANIŞI:

  • Patatesleri soyup yıkayıp cips gibi doğruyorum
  • Bir kapta patatesleri tuz pul biber zeytinyağı nane ve reyhan ile iyice karıştırıp
  • Tabanını biraz yağlayıp küçük bir tepsiye seriyorum.
  • Tabanına yarım çaybardağı kadar su dökerek fırına veriyorum. (150 derece 20 dk)
  • Çıkarıp köftelerini dizip, üzerine hazırladığım salçalı sosu dökerek tekrar fırınlıyorum.
  • 15 dk sonra tekrar üzerine biber ve domateslerini seriyorum.
  • 5 dk sonra fırını kapatıyorum ama tepsiyi çıkarmıyorum. Fırın soğuyana kadar dinleniyor...

Afiyet olsun efendim....

2 yorum:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba Betülcün,

Eşine çok ama çok geçmiş olsun. İzmür köftede nefis gözüküyor. Ellerine sağlık.

Not:) Artık 2009 yılında senden sürprizler bekliyorum:) Anladın sen onu:))

Fatma Betül dedi ki...

:) Sağol canımcım. ziyaretine çok sevindim...