13 Haziran 2008 Cuma

PATLICAN KEBABI


Diyete başlamadan önce yapmıştım. Eşim bayıla bayıla yemişti.... Baktım Naile de yapmış ama onunkizi ızgarasından:) Buyrun onun patlıcan kebabını da gezin:)
Oldukça kolay ve lezzetli bir terif..


Malzemeler:

  • 400 gr kıyma
  • 4 adet patlıcan (ince uzun)
  • 2 adet domates 3 adet biber
  • Tuz, karabiber
  • Ülkerin köfte harcı
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağ su


Hazırlanışı:

  • Köftelik kıyma baharatlarıyla ve köfte harcıyla karıştırılarak dinlenmeye bırakılır.
  • Kafaları kesilmiş patlıcanları iki parmak kalınlığında dilimleyerek, parçaların sırasını kaybetmeden:) Tepsiye alınır ve aralarına köfteleri dizilir.
  • Üzeri alimünyum folye ile kaplanarak fırına verilir. 180 derecede 25 dk kadar
    Sonra çıkarılarak salçalı sosu gezdirilir, folyesi çıkarılır ,domates ve biberle süslenerek tekrar fırına verilir.
  • Yaklaşık 20 dk sonra fırın kapatılır.
  • Ben patlıcanlar daha yumuşak olsun diye kapağını açmadan bir 10 dk daha fırında dinlendirdim. Tercih size ait :)

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: