Diyete başlamadan önce yapmıştım. Eşim bayıla bayıla yemişti.... Baktım Naile de yapmış ama onunkizi ızgarasından:) Buyrun onun patlıcan kebabını da gezin:)
Oldukça kolay ve lezzetli bir terif..
Malzemeler:
- 400 gr kıyma
- 4 adet patlıcan (ince uzun)
- 2 adet domates 3 adet biber
- Tuz, karabiber
- Ülkerin köfte harcı
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağ su
Hazırlanışı:
- Köftelik kıyma baharatlarıyla ve köfte harcıyla karıştırılarak dinlenmeye bırakılır.
- Kafaları kesilmiş patlıcanları iki parmak kalınlığında dilimleyerek, parçaların sırasını kaybetmeden:) Tepsiye alınır ve aralarına köfteleri dizilir.
- Üzeri alimünyum folye ile kaplanarak fırına verilir. 180 derecede 25 dk kadar
Sonra çıkarılarak salçalı sosu gezdirilir, folyesi çıkarılır ,domates ve biberle süslenerek tekrar fırına verilir. - Yaklaşık 20 dk sonra fırın kapatılır.
- Ben patlıcanlar daha yumuşak olsun diye kapağını açmadan bir 10 dk daha fırında dinlendirdim. Tercih size ait :)
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder