3 Mart 2008 Pazartesi

İNCİR TATLISI

Mmmmmm muhteşem bir tad oldu. Kuru inciri çok seven eşime güzelll bir tatlı yapmak istedim. Sevgili gannenin blogunda bu tatlıyı görünce evet işte tam olarak aradığım bu diyerek kolları sıvadım:)Sevgili Ganne'ye çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu güzel mi güzel tarifi literatürümüze kazandırdığı için:)

Gelelim bu kadar övüp, övündükten sonra tatlımızın tarifine:

MALZEMELERİ:

Keki için:

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 10 adet kuru incir (incir tadi yoğun olsun diye normalde 8 adet olan incir sayısını ben artırdım)

Şerbeti İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 3 tatlı kaşığı şeker

Kreması İçin:

  • 3 fincan un
  • 3 fincan şeker
  • 1 yumurta
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri

YAPILIŞI:

  • İncirleri küçük küçük doğrayıp kaynar suda biraz bekletin.
  • Kek için gerekli diğer malzemeleri karıştırıp çırpın.
  • Suyunu süzdüğünüz incirleri de ekleyip yağlanmış kare yada yuvarlak borcam tepsisine dökün.
  • Yaklaşık 160 derece fırında pişirin.
  • Kek pişerken kremayı hazırlayın.
  • Un, şeker, yumurta ve sütü iyice çırpın ve karıştırarak ocakta pişirin.
  • Koyulaşınca vanilyayı da ekleyip ocaktan alın. 10 dakika bekletip içine labne peyniri ekleyip tekrar çırpın. Krema kullanıma hazır.
  • Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmiyoruz) kekin üzerine dökün.
  • 2 dakika sonra da kremayı üzerine dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok: