Mmmmmm muhteşem bir tad oldu. Kuru inciri çok seven eşime güzelll bir tatlı yapmak istedim. Sevgili gannenin blogunda bu tatlıyı görünce evet işte tam olarak aradığım bu diyerek kolları sıvadım:)Sevgili Ganne'ye çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu güzel mi güzel tarifi literatürümüze kazandırdığı için:)
Gelelim bu kadar övüp, övündükten sonra tatlımızın tarifine:
MALZEMELERİ:
Keki için:
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 10 adet kuru incir (incir tadi yoğun olsun diye normalde 8 adet olan incir sayısını ben artırdım)
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı su
- 3 tatlı kaşığı şeker
Kreması İçin:
- 3 fincan un
- 3 fincan şeker
- 1 yumurta
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri
YAPILIŞI:
- İncirleri küçük küçük doğrayıp kaynar suda biraz bekletin.
- Kek için gerekli diğer malzemeleri karıştırıp çırpın.
- Suyunu süzdüğünüz incirleri de ekleyip yağlanmış kare yada yuvarlak borcam tepsisine dökün.
- Yaklaşık 160 derece fırında pişirin.
- Kek pişerken kremayı hazırlayın.
- Un, şeker, yumurta ve sütü iyice çırpın ve karıştırarak ocakta pişirin.
- Koyulaşınca vanilyayı da ekleyip ocaktan alın. 10 dakika bekletip içine labne peyniri ekleyip tekrar çırpın. Krema kullanıma hazır.
- Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmiyoruz) kekin üzerine dökün.
- 2 dakika sonra da kremayı üzerine dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder